Zenith Horloges kopen: Prijzen en Modellen (2023)

Zenith-horloges online kopen – nieuw, tweedehands en vintage tegen een redelijke prijs

Snel en gemakkelijk: uw Zenith-horloge financieren

In de webwinkel van Watchmaster vindt u een geselecteerd assortiment nieuwe en tweedehands horloges, maar ook vintage modellen van de horlogefabrikant Zenith. Heeft u een tweedehands Zenith-horloge gevonden en wilt u het zo snel mogelijk om uw pols dragen, maar weet u niet welke financieringswijze het beste bij u past? Bij Watchmaster heeft u een keur aan mogelijkheden om uw Zenith-horloge te financieren. U kunt uw Zenith-horloge gemakkelijk betalen met een creditcard of als u liever op lange termijn wilt investeren, kunt u het op afbetaling kopen via onze financieringspartners. Betalen kan ook heel simpel met een paar klikken via PayPal.

Heeft u nog vragen of heeft u advies nodig om de voor u perfecte Zenith te vinden? Neem dan contact op met de klantenservice van Watchmaster, leun achterover, ontspan u en laat ons voor u zoeken.

De populairste horlogeseries

  • De Zenith Elite is een ultradunne en eenvoudige serie. Het gelijknamige kaliber werd in 1994 uitgeroepen tot uurwerk van het jaar en belooft precisie van het allerhoogste niveau. Het is de perfecte metgezel voor dagelijks gebruik, dat op discrete wijze elke outfit perfect completeert.

  • Het paradepaardje van dit merk is de legendarische Zenith El Primero. De automatische chronograaf is nog steeds het meest nauwkeurige serie-uurwerk ter wereld en is verkrijgbaar in talrijke varianten. Veel modellen hebben de kenmerkende technologie Open Concept van Zenith toegepast, waardoor de drager kan zien hoe het horloge er van binnen uitziet en hoe het werkt.

  • De serie Zenith Defy is zeer opvallend en massief. Dit horloge heeft een saffierglazen kastachterkant, waardoor een blik wordt gegund op het binnenwerk. Veel modellen zijn bovendien voorzien van een Skeleton wijzerplaat, waardoor het uurwerk ook vanaf de voorzijde zichtbaar is.

  • De Zenith Cairelli werd in de jaren '60 gebruikt door Italiaanse militairen en is een populair vintage horloge van Zenith. De Italiaanse tussenpersoon A. Cairelli leverde de horloges toentertijd in Rome aan de Italiaanse strijdkrachten. Vandaar de naam en het opschrift "A. Cairelli Roma". Het heeft een eenvoudige bezel met een 60-minuten countdown, twee totalisators op de posities 3 en 9 uur en een eenvoudige fluorescerende Arabische indexmarkering. Goed onderhouden modellen met weinig gebruikssporen zijn een uitstekende belegging.

Zenith Horloges kopen: Prijzen en Modellen (1)

(Video) Buying a $19,200 Zenith Chronomaster El Primero

ZENITH PORT ROYAL DUAL TIME 01/02.0451.682

De 5 beste redenen om een tweedehands horloge van Zenith te kopen

  • Hoogwaardige, filigrain horlogemakerskunst
  • Uitzonderlijke precisie
  • Robuuste en duurzame luxe horloges
  • Veelzijdige ontwerpen door bijvoorbeeld de technologie Open Concept
  • Horloges met een lange geschiedenis en een blijvende waarde: het is daarom altijd de moeite waard om een kijkje nemen in het aanbod van tweedehands Zenith-horloges om een koopje op de kop te tikken.

Een overzicht van de modellen en prijzen van Zenith-horloges

Zenith El Primero 03.2040.400/69.C494

Tweedehands prijs: vanaf € 4.800 (2018)
Materiaal: edelstaal, leer
Belangrijkste kenmerken: Indexstreepjes, zilverkleurige wijzerplaat, indicaties

Zenith Elite 18.2010.6881/91.C493

Tweedehands prijs: vanaf € 5.200 (2010)
Materiaal: roségoud, alligatorleer
Belangrijkste kenmerken: herenhorloge, automatisch uurwerk, indexstreepjes, kleine secondewijzer

Zenith Elite Port Royal 01.0250.684

Tweedehands prijs: vanaf € 1.970 (2008)
Materiaal: edelstaal
Belangrijkste kenmerken: herenhorloge, Arabische wijzerplaat, automatisch uurwerk, leren band

(Video) WARNING - Do not buy a Zenith before watching this!

Zenith Heritage Pilot Type 20 03.2430.4054/21.C721

Tweedehands prijs: vanaf € 6.130 (2014)
Materiaal: edelstaal, leer
Belangrijkste kenmerken: Arabische wijzerplaat, stijl: pilotenhorloge

Zenith Captain Chronograph 03.2110.400/01

Tweedehands prijs: vanaf € 3.400 (2010)
Materiaal: edelstaal
Belangrijkste kenmerken: herenhorloge, zilverkleurige wijzerplaat, indexstreepjes, automatisch uurwerk, chronograaffunctie

Is het de moeite waard om in een tweedehands Zenith-horloge te investeren?

Een investering in een gecertificeerd, tweedehands luxe horloge moet zorgvuldig worden overwogen, waarbij het belangrijkste uitgangspunt de waardevastheid van het merk en het model is. Vintage horloges van Zenith zijn een goede manier om tegen een redelijke prijs een lucratieve investering te doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de waardestijging van de Zenith A. Cairelli, die een gestaag groeiende waarde laat zien. Natuurlijk zijn de waardeveranderingen afhankelijk van het model. Ons serviceteam helpt u natuurlijk graag bij het zoeken naar de beste Zenith-prijzen, dus u staat hier niet alleen voor.

(Video) 5 Things You Should Know BEFORE You Buy A Zenith Chronomaster Sport | Watchfinder & Co.

De geschiedenis van het merk

In 1865 richtte Georges Favre-Jacot onder zijn naam een horlogemerk op. In dit jaar werd niet alleen dit bedrijf opgericht, maar vond er ook een omwenteling plaats in de fabricage van horloges. Favre-Jacot bracht als eerste alle beroepen op het gebied van de horlogerie samen in één huis en zo ontstond de eerste horlogemanufactuur.Door de nauwe samenwerking tussen de verschillende werkgebieden en werkprocessen konden al in een vroeg stadium horloges van de hoogste kwaliteit worden vervaardigd. In 1899 werd de eerste zakchronograaf van het merk geïntroduceerd, waarmee Favre-Jacot een jaar later op de wereldtentoonstelling in Parijs een gouden medaille won. Om zijn plaats tussen de allerhoogste sterren van de horlogewereld te benadrukken, werd de bedrijfsnaam in 1911 veranderd in Zenith en werd er aan het logo een glanzende ster toegevoegd.

Toen het bedrijf in 1925 de grens van 1000 werknemers overschreed, kreeg het de bijnaam "Manufactuur met 2000 gouden en zilveren handen". Deze ijverige handen zorgden in de jaren die volgden voor tal van innovaties. Daaronder bevond zich het legendarische kaliber 135, dat met een kleine secondewijzer en een diameter van slechts 29,3 mm het bedrijf aan meer dan 235 onderscheidingen hielp. De polshorloges van Zenith wisten zich in vele opzichten te onderscheiden; ze waren klein van formaat en van zeer hoge kwaliteit. Maar ook grotere horloges, zoals boordinstrumenten voor treinen, auto's en vliegtuigen, behoren dankzij hun precisie al geruime tijd tot het assortiment.

Zenith bereikte in 1969 een doorbraak met de automatische chronograaf "El Primero". Het uurwerk tikt met een frequentie van 36.000 trillingen per seconde en meet op een tiende van een seconde nauwkeurig. Daarmee is het tot op de dag van vandaag het meest nauwkeurige serieel geproduceerde uurwerk ter wereld.Tussen 1975 en 1984 besloot Zenith de productie te beperken tot kwartshorloges en werden alle werktuigen en plannen voor mechanische horloges overboord gegooid. Gelukkig nam de horlogemaker Charles Vermot enkele dossiers en onderdelen mee en verstopte deze, zodat in 1984, toen de vraag naar mechanische horloges weer toenam, de productie van de populaire El Primero kon worden hervat. Op dat moment realiseerden de andere horlogefabrikanten zich hoe uitzonderlijk dit uurwerk was en voorzagen zij ook hun eigen horloges ervan.

(Video) Rolex watch shopping at Dubai Airport 2021 - any steel sports here? Bought my Submariner here!

Zenith was altijd gericht op innovatie en rustte nooit op zijn lauweren. In 1994 werd een nieuw revolutionair kaliber uitgeroepen tot "Uurwerk van het Jaar": het automatische uurwerk "Elite". Door extreem plat en robuust te combineren, werd het mogelijk om ultradunne horloges te ontwerpen. De definitieve toetreding tot de wereld van de luxehorloges vond plaats tijdens de millenniumwisseling, toen het merk in 2000 deel ging uitmaken van het luxeconcern LVMH. Sindsdien kennen velen de uitmuntende nauwkeurigheid van het merk. Er zijn echter maar heel weinig mensen die weten hoe zo'n uiterst complex uurwerk echt werkt. Zenith ontwikkelde daarom in 2003 het innovatieve Open Concept, waarmee de drager een blik wordt gegund op het tikkende binnenwerk van het horloge. De wijzerplaat wordt hierbij voorzien van een opening die het mechanische hoge-frequentie uurwerk blootlegt en een fascinerend effect oplevert. Dit ontwerp is vandaag de dag nog steeds op veel modellen terug te vinden en geeft de horloges van Zenith een onmiskenbare herkenningswaarde. In de daaropvolgende jaren produceerde Zenith steeds meer prestigieuze horloges, waaronder de "Academy Christoph Colomb Equation of Time", die in 2010 en 2011 al meteen de Grand Prix d'Horlogerie de Genève won voor de beste complicatie.

Toen Felix Baumgartner in 2012 als eerste in een vrije val de geluidsbarrière doorbrak, droeg hij een Zenith Stratos Flyback Striking 10th om zijn pols, en ook op de grond was Zenith het officiële uurwerk van het evenement. Deze samenwerking toonde eens te meer de pioniersgeest van het merk. Toen in 2013 het horloge in kwestie een prijs werd toegekend in de categorie sporthorloges bij de Grand Prix d'Horlogerie de Genève, werd dit nog eens onderstreept. Al een jaar later wist Zenith dit succes voort te zetten met de Chronomaster El Primero Lightweight, die een prijs won in dezelfde categorie. Opvallend aan dit model was het weglaten van extra gewicht zonder aan precisie in te boeten.

Ter ere van de 150e verjaardag van het merk kwam had Zenith in 2015 iets bijzonders bedacht. Er werden 150 exemplaren van een limited edition van de Zenith El Primero: Chronomaster 1969 uitgebracht, ter herinnering aan het meesterwerk uit de jaren ‘70. Daarbij werden aspecten van het originele horloge gecombineerd met moderne details om een eigentijds en toch klassiek horloge te creëren.

(Video) Rolex Daytona: Zenith vs. in-house uurwerk

De filosofie

Sinds de oprichting steunt Zenith op de samenwerking tussen de verschillende beroepen die bij de fabricage van een horloge komen kijken. Het motto is sindsdien het produceren van horloges van de hoogste kwaliteit met een uitzonderlijk precieze nauwkeurigheid. Het werd dus de bedrijfsfilosofie om de luxehorloges tegen een redelijke prijs aan te bieden en ze zo voor meer mensen toegankelijk te maken. Dit heeft het merk populair gemaakt bij zowel verzamelaars als nieuwkomers. De elegante en tijdloze ontwerpen van deze horloges combineren technische verfijning en traditionele horlogemakerskunst. Het bedrijf rust niet op zijn lauweren, maar streeft onvermoeibaar naar nieuwe topprestaties en ziet de toekomst als een potentieel voor nieuwe innovatie. Zenith heeft ook een duidelijke visie voor de 21e eeuw. Aangespoord door de mijlpalen die het chronograafkaliber El Primero heeft behaald, wil de manufactuur uit Le Locle nu een nieuw tijdperk inluiden: het tijdperk van ultra-precisie.

Videos

1. Dakkoffer Hapro Zenith uitleg en montagevideo
(haprodakkoffers)
2. Jasper verdient miljoenen met vintage horloges | Nieuw Geld
(VICE Nederland)
3. De horlogecollectie van Zlatan Ibrahimović
(Amsterdam Vintage Watches)
4. 7 lots from Ineichen Auction "Dates & Calendars"
(WATCHES TV)
5. CROWN ZENITH Pokemon TCG Unboxing. Zit de Giratina Vstar card erbij? Best wel weer SPANNEND! #2865
(Bobbi-Lee Marijs)
6. De horloges van Robert Lewandowski
(Amsterdam Vintage Watches)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated: 08/25/2023

Views: 5997

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.